Влез

Бързите начини за правене на пари

Бързите начини за правене на пари - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 

 Предполагам всички сте чували за най-различни бързи и невероятни начини за правене на пари, които излизат на мода периодично. Аз в момента се сещам за няколко, чиято "давност" е на път да отмине. Първите, които са ги открили непременно са успели да натрупат известна сума пари, но колкото повече време минава и колкото повече се популяризира въпросният метод на печалба, толкова повече мерки се вземат за ограничаването му.

  И то е логично -  за да натрупа някой бързи пари, значи друг губи от това. Има някаква недомислица, пропуск в системата, който не е отстранен или законово регламентиран.

 За да не съм голословна ще дам по точни примери.

Чували ли сте да кажем за surebets (сигурните залози)? Какво представляват те? 

 Много хора са привърженици на спортните залагания в различни онлайн сайтове. Всички знаем кои са тези сайтове от непрестанно въртящите се реклами из нета. Какво ще си помислите, ако ви кажа, че има начин да залагаш и печалбата ти винаги да е сигурна, независимо от резултата на играта?!

 Ще кажете, че е невъзможно. Но има хора, за които няма невъзможни неща. Те са измислили система, по която да го правят. Тя е следната: залагат едновременно в два спортни сайта за един и същи мач, но за абсолютно противоположен резултат. Логиката е след подобно действие те да излязат на нула. На практика, обаче се оказва, че има такива кратки моменти, в които коефициентите между двата сайта се разминават и тогава, каквото и да се случи, ще бъдете на печалба. Не е лесно тези т.нар. арбитражи да се уловят от неопитното око. Но след време по-упоритите се научават да ги виждат и да залагат в правилния момент. 

 Естествено спортните сайтове за залагания се опитват да открият тези пропуски в системите си, сигнализират си един на друг и обикновено ограничават акаунтите на играчите, за които имат съмнения, че реализират шуърбет-ове. Става все по-трудно да се практикува тази система за изкарване на пари. Тези, които са се усетили първи, естествено са реализирали по-големи печалби. 

 Аз лично не проявявам интерес, към този тип печалба, защото не ми допада следенето на спортни мачове, но мисля, че това не е незаконен метод, макар че не е особено градивен.

 Друг пример, който ми хрумва, за "лесно" изкарване на пари, е печеленето на виртуалната валута биткойн.

 Понеже в момента работя в компютърния бранш, мога да кажа, че доста хора бяха полудели и хвърлиха много средства, за да си купят компютри с безкрайно мощни видео карти, който денонощно да им заработват големи суми от виртуалната валута.

  На какъв принцип се създават биткойните?

 Създават се чрез т. нар. процес на копане (mining). За да съм съвсем точна най-добре да следвам определението от специализираните сайтове на тази тематика: 

"Копането (mining) е процеса на изразходване на изчислителна мощ за обработка на транзакции, защита на мрежата и синхронизиране на всички участници в системата. Той може да се възприема като център за данни на Биткойн, изключвайки това, че системата е проектирана да бъде напълно децентрализирана, използвайки копачи, работещи във всички страни, като няма лице, което да има пълен контрол. Този процес се нарича "добив" от аналогията за добив на злато, тъй като това също е временен механизъм, използван за издаване на нови биткойни. За разлика от добива на злато, добивът на биткойни осигурява възнаграждение в замяна на полезни услуги, необходими за работата и сигурността на плащанията в мрежата. Копането ще бъде необходимо и след издаването на последния биткойн."bitcoin.org

 Има твърдение, че биткойновете са естествена схема на Понци (измамна финансова пирамида), но не такава, при която едно лице е облагодетелствано (както вече беше отбелязано). Може би в случая се има предвид, че колкото повече копачи се включват към създаването на биткойнове, толкова повече цената им нараства. На времето е бил достатъчен ресурса на един обикновен компютър, докато сега, за да можете да изкарате някаква реална печалба трябва "да впрегнете" много по-мощна машина и да се включите към така наречените bitcoin pools, където много копачи действат заедно и си делят заработената печалба. 

 Да не говорим, че цената на BTC варира и е доста нестабилна, по-скоро с тенденция надолу. Има опасност в един момент и при тази валута (като всяка друга впрочем) да се получи ефекта на балона. 

 Така че според мен и тук важи правилото, като при шуърбетовете, че който се е усетил първи, е изкарал повече пари, а печалбата с времето лека-полека намалява и модата отминава. 

 За да съм съвсем изчерпателна, трябва да спомена към бързите начини за правене на пари и т.нар. високочестотна търговия на форекс пазара. В една от предходните статии споменах за това.

 Повече за форекса можете да видите в това интервю.

 Какво представлява високочестотната търговия?

  Търгува се, като се извършват хиляди поръчки (покупки и продажби) в рамките на секунди. Това се прави по специални математически формули, при които почти винаги се печели. Естествено, натрупването на хиляди долари печалба за часове, не може да се направи от всеки. Този тип търговия се разработва от големи финансови компании в САЩ, които наемат най-големите умове, за да създадат въпросните алгоритми на търгуване. Целият процес се подсигурява от изключително мощни сървъри, заемащи огромни помещения. 

 Това е опит да се манипулира пазара и може да доведе до солидни загуби в икономиката. Затова американското правителство се опитва да ограничава чрез нови законопроекти т.нар. спийд трейдъри (speed traders). 

 А вие какво мислите за бързите начини за правене на пари? Запознати ли сте с други такива и мислите ли, че са до време и модата им ще отмине? Споделете мнението си в коментарите.

Последно променена наПонеделник, 28 Юли 2014 12:24

4 коментари

 • Жоро.С
  Жоро.С Петък, 08 Май 2020 18:30 Връзка на коментара

  Аиде някои акълия да ми каже някоя схема за да не бачкам повече по 12 часа.?

 • Fantata
  Fantata Понеделник, 15 Юли 2019 18:18 Връзка на коментара

  Янислав дай някоя идея как да изкарам някой лев.
  Пиши ми на mralex@abv.bg

 • Янислав
  Янислав Вторник, 09 Януари 2018 18:40 Връзка на коментара

  Искаш моят коментар ? Добрем. ''А вие какво мислите за бързите начини за правене на пари?'' Мисля, че не само през комп. може да се правят бързи и незаконни пари. Аз живея по хотелите от 2 години и правя всичко незаконно без убийства и сводничество на улицата и да ти призная се изкарват няколко хиляди на ден в кеш. ''Запознати ли сте с други такива и мислите ли, че са до време и модата им ще отмине?'' Дам, завърших училище с компютърен дизайн и има още стотици начини който лично за мен не са достатъчно добри. До мода, не. До време, разбира се.

 • Янислав
  Янислав Вторник, 09 Януари 2018 18:38 Връзка на коментара

  Искаш моят коментар ? Добрем. ''А вие какво мислите за бързите начини за правене на пари?'' Мисля, че не само през комп. може да се правят бързи и незаконни пари. Аз живея по хотелите от 2 години и правя всичко незаконно без убийства и сводничество на улицата и да ти призная се изкарват няколко хиляди на ден в кеш. ''Запознати ли сте с други такива и мислите ли, че са до време и модата им ще отмине?'' Дам, завърших училище с компютърен дизайн и има още стотици начини който лично за мен не са достатъчно добри. До мода, не. До време, разбира се.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics