Влез

Оригинални подаръци за малко пари

Оригинални подаръци за малко пари - 5.0 out of 5 based on 6 votes

   podarakНалегнали са ни едни кризисни времена и на повечето хора не им е до празнуване. Недейте обаче да се оставяте на течението, а приемете ограничените финанси като възможност да разчупите стереотипите и да бъдете оригинални и артистични. Измислете за своите близки и приятели уникални и интересни подаръци без да хвърляте много пари. Е, ако това не е предизвикателство, не знам кое е! Аз имам някой идейки, възползвайте се от тях и допълнете свои, ако имате такива.

  1) Сувенир с лично послание или изображение. Пълно е със рекламни сайтове, който предлагат тази услуга. Можете да харесате тениска, чаша, фигурка и др., като изберете снимка и текст, които да впечатлят човека, на който ги подарявате.

  Аз например поръчах чаша със снимка за моя близка. На снимката тя е прегърнала двете си внучета и се чувства прекрасно. Помислете си колко ще й е приятно всяка сутрин да пие кафето си в нея. Цената беше 10 лв, като доставката е безплатна до най-близкото фото. Можете да поръчате още например календар, подложка за мишка, ключодържател и много други със снимка и лично послание - цените започват от ок. 3-4 лв. за брой.

 2) Фотоколаж в рамка. Можете да изненадате много близките си, като им направите фотоколаж и го поставите в оригинална рамка. Ако имате познания по фотошоп или някои от вашите приятели има, тази идея може да ви излезе почти без пари. Чрез фотоколажът можете да ги "пратите" на екзотичен остров или на екстремно пътуване. Това е леко закачлив и забавен подарък. 

  3) Като стана въпрос за снимки и сувенири се сещам за друга екстравагантна джаджа - фоторамка-ключодържател. На нея можете да качите снимки, които да се сменят и човекът, на който я подарите, ще се сеща постоянно за вас. Цената е под 30 лв. Не е съвсем евтино, но когато става въпрос за близък, мисля че е доста прилична. Вижте други подобни джаджи  тук.

  4) Друга интересна идея е, ако някой ваш близък има рожден или имен ден, да му направите домашна торта или друг хубав сладкиш, като отгоре напишете кратко пожелание с лично обръщение. Този подарък е нестандартен и доста приятен, показва, че мислите за човека и искате да го впечатлите.

  5) Когато имате желание да изненадате някого, не е задължително да му подарите нещо. Може вместо това да поправите бижу или друга вещ, която е ценна за него. Друг вариант е да гравирате инициалите му върху любим предмет - кутия за бижута, часовник и др. Цените на гравирането и поправките са обикновено 4-6 лв.

  6) Може да изработите вие лично нещо. Ако ви се отдава например рисуване, плетене, шиене, бродиране или като мен можете да направите гривна от мъниста, това е възможност да поднесете един от най-прекрасните подаръци.

  Ако отглеждате цветя, бихте могли да подарите красиво цвете в саксия, разсадено и отгледено от вас. Аз имам братовчедка, която прави много красиви обици, гривни и фигурки, като ползва камъчета от скъсани гердани. Въобще ръчният труд е много ценен и има бутици, в които подобни уникати, се продават за много пари. 

  7) Един от най-интересните подаръци е нематериалният. Ако подарите например билети за театър или талон за разкрасителна процедура, това може да е невероятна изненада. Вероятно сте забелязали, че в интернет има много сайтове, които предлагат ваучери за услуги и стоки, които са изключително намалени. Това е така, защото фирмите печелят от брой клиенти, а не от единична продажба. Възползвайте се от предложенията там. Дори може да ви дойде някоя идея, докато ги разглеждате. Има масажи например по 12 лв., намалени от 60.

  8) Ако въобще нямате пари за подарък на някой близък, не забравяйте, че познавате вкуса на човека и можете да му направите подбор на любими песни или снимки, които да гледа на компютъра си. Направете му презентация на power point, като можете да включите текстови пожелания, картинки и музика. Ако го направите смешно и закачливо с емоционален елемент накрая, ще ви запомнят за цял живот :)

  Цветница наближава, така че приложете някоя от тези идеи, за да изненадате именниците или ако имате своя, напишете я в коментарите! :) 

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ше може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 11:39

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics