Влез

Джон Кехоу за парите и успеха

Джон Кехоу за парите и успеха - 4.7 out of 5 based on 6 votes

  Uspehat-i-parite-KehoeДжон Кехоу е автор, който може да промени възгледите ви за цял живот. Той е изследовател и познавач на човешката душа и то в нейните най-позитивни и светли проявления. Лично аз обожавам неговият лек и близък до читателя стил на писане, от книгите му лъха обикновена човешка топлота и хуманност. Положителният заряд, който излъчват думите му те преследва във всяка една ситуация в живота. Той буквално прониква в подсъзнанието на хората, като им внушавата своите невероятни и безкрайно въодушевяващи убеждения. Това той постига с популярната си книга "Подсъзнанието може всичко"  вероятно доста добре известна на повечето от вас. 

  Но в случая искам да се спра на друга негова книга "Успехът и парите". Тя според мен може да помогне на всички вечно търсещи, вечно искащи, неспокойни души да се ориентират по пътя към щастието, успеха и дори постигането на богатство. А не сме ли всички ние точно такива?

  Уникалното е начинът, по който авторът подхожда. Той е сигурен, че това, което се случва в битието ни е продукт именно на нашите ограничаващи убеждения за живота и в частност за парите. Например, ако вярвате, че хората с пари са алчни и вие не искате да сте като тях, това означава, че подсъзнателно отблъсквате постигането на  финансово благополучие. Ако сте на мнение, че за да имате пари трябва да работите безкрайно много, да пренебрегнете семейството и здравето си, познайте - точно това ви очаква. Ако пък робувате на идеята, че ако вие имате много пари, за другите няма да останат, никога няма да натрупате богатство!

  Авторът опровергава едно по едно тези негативни убеждения и ни подтиква да запечатаме в подсъзнанието си нови позитивни на тяхно място. Като това, че парите са голяма сила, чрез която можете да помагате на хората, не само на близките си, но и на непознати в беда. Те могат да променят света в положителна насока! 

  Кехоу казва "Изграждайте желанието си за пари на основата на порядъчност и добросърдечност"

  Той иска да ни накара да приемем парите като свой съюзник и приятел в правенето на добро. За да го постигнем според него трябва да открием и следваме страстта си, неутолимия си копнеж и да поддържаме вдъхновението си живо - "Правете това, което обичате, парите сами ще ви последват".

  Кехоу вярва, че възможностите са навсякъде около нас, но съзнанието ни трябва да бъде отворено, за да ги види, защото много често те идват маскирани като трудности или проблеми. 

  Авторът ни помага да осъзнаем, че живеем в ерата на информацията, където съществуват безброй възможности и комбинации. Просто трябва да настроим съзнанието си да виждаме изобилието от успех, което ни заобикаля. Той разказва историите на десетки успели хора, с което прекрасно илюстрира и подкрепя своите твърдения. Помага ни да видим, че през цялото време правим съзнателни или несъзнателни избори, чрез които изграждаме заобикалящата ни действителност. 

Стимулира ни да си поставяме ясни цели и да ги следваме, защото иначе ще се окажем в положението на Алиса от популярното произведение на Луис Карол при срещата й с котарака:

- Бихте ли ми казали, моля, накъде да тръгна? - попита Алиса

- Зависи къде искаш да отидеш. - отговорил котапакът

- Все ми е едно...-казала Алиса.

- Тогава е все едно накъде ще тръгнеш.

- ...само да стигна някъде. 

- Някъде със сигурност ще стигнеш. - хихикайки казал котарака - Нужно е само достатъчно дълго да вървиш.

  Кехоу внушава, че усилината работа без цел, няма смисъл. Той вярва, че трябва да загърбим завинаги убеждението, че многото и натоварена работа води до успех. Напротив, ефикасността на труда е от основно значение, а не количеството. В тази връзка изтъква и изключителното значение на творческата почивка, на отдиха и събирането на свежи сили. На баланса между работа и свободно време. И това, което на мен много ми допада - да живеем тук и сега, да се наслаждаваме на мига, поне по три пъти на ден да спираме всичко и да си доставяме удоволствие. Цитира Джон Ленън "Животът е това, което се случва, докато си правим планове за него". 

  Кехоу впечатлява с това, че свързва в едно цяло всички области от живота. За него парите не могат да са самоцел. Те са инструмент, който ползваме за правене на добро, те са основа, но не и предпоставка за щастието, те вървят ръка за ръка с успеха, удовлетворението и радостта.

  Написах тази статия, буквално за 5 минути под впечатление на книгата на Кехоу. Наистина е ентусиазираща и вдъхновяваща. Вярвам, че е помогнала на много хора и се надявам да направи това с вас и мен :)

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 11:49

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics