Влез

Какви видове биват застраховките и нужни ли са?

Какви видове биват застраховките и нужни ли са? - 5.0 out of 5 based on 5 votes

 tipove-zastrahovkiЕдно от най-големите предимства, когато сте застраховани е, че има кой да стои зад вас и да ви подкрепи, когато претърпите някакъв инцидент или злополука. По  време криза, много хора подценяват тази област, защото нямат големи приходи и следователно никой не иска да пилее парите си на вятъра. Така ли е?... да, ама не е. Много от застрахователните агенти/брокери не разказват до последната точка условията на полицата и затова клиентите остават с неясни представи за това, каква е ползата от застраховката. Някои хора дори смятат, че това са пълни безсмислици и разходи, които са излишни.

Застраховката ни предлага защита, но и в същото време е сфера за инвестиране на нашите спестявания. Да разгледаме, какви видове застраховки съществуват и могат ли наистина да са в наша полза.

Застраховка за живот– Тази застраховка ни предлага, както защита, така и възможност за увеличаване на спестяванията ни. Обикновено след всяка година в общата ни годишната вноска на застраховката се прибавят и бонуси. Особено ако направите дългосрочна застраховка, този процент или бонус се увеличава. Да, чухте правилно, колкото по-дългосрочна е вашата застраховка, толкова повече бонуси се прибавят към събраната ви сума. След изтичане на договора, можете преспокойно да си дръпнете събраните пари + бонусите. Как ви звучи? Ето затова ви казах, че застраховката за живот, може и да е средство за увеличаване на бюджета ви. Един малък недостатък е, че трябва да внасяте застрахователните си вноски редовно. В противен случай рискувате да развалите договора и можете да изгубите събраните ви бонуси. Разбира се това се променя в зависимост от условията на договора.

Имуществено застраховане-  Този вид застраховка също не бива да се пренебрегва. Срещу много малка сума можете да застраховате цялото си имущество. Таксите/вноските наистина са малки, затова винаги препоръчвам моите близки, познати, приятели и всички клиенти да се възползват от тази услуга. Особено ако имате само една къща или апартамент. Не оставяйте всичко на шанса.

 Детска спестовна застраховка– Какво по важно има от вашето дете? Какво ми харесва в тази застраховка? Наистина условията са добри и имате пълна гаранция за защита на вашето дете. Децата са палави и не мислят за опасностите. Те просто се радват за момента и гледат да са щастливи. Дете в крайна сметка... какво да правиш. Затова, ако не е за вас или имуществото ви, поне да е за детето ви.

Женитбена застраховка– И тук няма нищо сложно. Целта е да вземете под гаранция вашата женитба, като внасяте суми определени от вас всеки месец. Както в другите застраховки и тук можете да си изтеглите събраната сума, когато си поискате + бонусите.

Автокаско - Ако карате скъпа кола, най-добрият вариант е да не се доверите на шанса, а се отбийте в най-близката компания, която предлага автокаско и карайте спокойно ферарито си, може и лаборджини да е :)

Направете своя избор, като отделите част от приходите си за застраховка. За един по-добър и спокоен живот.

Автор: Аднан Расим (застрахователен агент, blogger, freelancer)

  Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

 

Последно променена наЧетвъртък, 13 Февруари 2014 15:59

4 коментари

 • Adnan Rasim
  Adnan Rasim Вторник, 15 Януари 2013 20:49 Връзка на коментара

  Тони, разбирам те напълно, но мен и агенцията ми не ме интересува, клиента какво ще прави с парите си след изтичане на договора. Ние сме отговорни само в срока на договора. Разбира се, че след изтичане срока на полицата му предлагаме отново да стане наш клиент и целта е отново покриване на рискове.

  Коментара ти донякъде засяга личносното развитие. Компанията не го интересува клиента какво ще върши след изтичане на застраховката, този въпрос е в обсега на личните мнения на клиента.

 • Adnan Rasim
  Adnan Rasim Понеделник, 14 Януари 2013 16:06 Връзка на коментара

  Тони, в това, което си казал има доза истина, но не ми хареса да слагаш всички застрахователни брокер/агенти под един общ знаменател, не забравяй, че не всички са еднакви.

  Относно застраховките малко не си прав.

  Застраховка живот - според моята агенция, условоята са следните.(Накратко) Имаш възможност да си направиш договор от 5 до 30 години, като, отбележиш предварително каква сума ще внесиш за това време (примерно 20г.). Можеш да ги изплатиш веднага (при този вариант в спестовната ти сума се прибавят 2 пъти повече бонуси) 2X6 месеца или всеки месец по 20-30 лв. зависи от договора. РИСКЪТ от тази застраховка е, че не можеш да си теглиш парите 1-вата година, а събраните пари по твоята сметка остават за компанията. След изтичане на 1-вата година, преспокойно можеш да си дръпнеш парите + бомусите. Разбира се, никой не е задължен да плаща, ако не иска. То си е за твоя сметка, ако не платиш няма застраховка.

  За детстката застраховка - тя покрива абсолютно всичко. Операции, престой в болница, лекарства, ако един от родителите почине, компанията поема отговорност "ДА ИЗПЛАЩА ЦЯЛАТА СУМА ДО КРАЯ НА ДОГОВОРА" и след това можеш да си ги изтеглиш, ако не детето може да ги похарчи за образованието си.

  Женитбената зазстраховка - Да, все още се предлага. Както казах има определен, момент, който трябва да изчакаш, за да си дръпнеш парите.

  Да, има и застрахователи, които изобщо не гледат дали човека отсреща има възможност за такива екстри, но не всички са еднакви да не забравяме. Все пак и това си е работа и всички се опитват да се изхранват по някакъв начин.

  Ако искате да получите подробна информация за застраховките, винаги можете да се свържете с мен. Ще ви разкара всичко до последно "БЕЗ ЛЪЖИ". Просто не искам, да остане някой с негативни представи за тази професия/работа.

  Поздрави, Адо.

 • Теодора Дончева
  Теодора Дончева Понеделник, 14 Януари 2013 15:09 Връзка на коментара

  Тони, благодаря за разяснинията. Аз самата също не съм много наясно със застрахователните полици. Но съм убедена, че поне основното имущество - апартамент, кола, фирмен инвентар /ако имате бизнес/, трябва да се застрахова.
  Е, за апратамента, който изплащам, не бих платела застраховка от 150 лв. на година, както ме задължава към момента банката. Вероятно сумата ще е по-малка, но ще продължа да го застраховам.

 • Asen petrov petrov
  Asen petrov petrov Неделя, 13 Януари 2013 21:22 Връзка на коментара

  Не абсолютно излишни.Един голям кръг хора живеят на гърба на друг.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics