Влез

Една хубава книга...

Една хубава книга... - 5.0 out of 5 based on 3 votes


america  Наскоро прочетох хубава книга. А това не се случва често. Имам предвид да попаднеш на такава книга, която да те докосне, да те очарова, да видиш нещо от себе си в нея и едновременно с това да ти разкрие един различен свят, далечен и все пак близък, странен и в същото време доста подобен на нашия. Като паралелна реалност, която е по-добра от една страна, но и по-лоша от друга.

  Става въпрос за книгата на Рая Христова „Едно лято в Америка. Бизнес уроци и мемоари.” Преди да разкажа повече за това произведение, искам да кажа няколко думи за авторката. Тя е интригуваща личност. Ако потърсите в гугъл информация за личните финанси, започването на собствен бизнес и допълнителен доход, няма как да не попаднете на блога й – kadebg.com.

  А зачетете ли се веднъж в него, ще бъдете впечатлени, учудени и запленени едновременно от смелостта й да изрази себе си, да предаде личния си опит, да помогне и да събере на едно място ценни уроци за парите и финансовата стабилност.

 Нещо повече, нейният блог е място на разгорещени коментари, събирателен център на спорове и дискусии на други блогъри и на множество редовни читатели. Има и негативно настроени личности, които не могат да разберат, че отрицателният опит в живота е може би най-ценният и недоумяват как е възможно някой да сподели, както своя успех, така и своя провал. А за това се иска сила на характера и смелост.

    Но привлекателното в блога на Рая, са не само практичните съвети, изстрадани чрез личния опит, а и нейния увлекателен стил на писане. Не случайно тя има публикации в чуждестранни блогове на тема пари и лични финанси /, където също получава мнооого коментари/, но и наскоро разбрах, че са пуснали неин материал във Форбс /Forbes/.

  А сега за книгата. Рая разказва за студентската си бригада в Америка. Може би ще си кажете: „Да, това трябва да е доста полезно за някой, на който му предстои да замине да работи там.”, но мога да ви уверя, че книгата е много повече от това.

  В нея са поднесени на тепсия с лек и увлекателен стил ценни бизнес уроци. На практика са разкрити тънкостите на успешния бизнес, започнат от нулата. В случая става въпрос за хотелиерството, но изводите са универсални и са приложими във всяка една ниша.

  Не си мислете обаче, че това е някакво надъхващо и чисто практично четиво, напротив – книгата има художествена стойност - вълнува, впечатлява и очарова. Пригответе се да се посмеете и да се разчувствате, да се радвате и да се страхувате, да се забавлявате и да мечтаете.

 Рая разказва за личните си преживявания – открито и смело, включвайки съкровени мисли и емоционални изблици. Именно това ще ви накара да съпреживеете и да запомните завинаги стойностните уроци, които са вплетени в повествовението.

  Друг съществен момент е представянето на американската действителност. Наистина е интересно как авторката преминава през всички значими теми без да натоварва, без дори да се усетим. Разказвайки весели, епични и интригуващи случки, тя ни превежда през темите за порядките на обществото, религията, хората в неравностойно положение, дори войната и Голямата депресия. Отново казвам, че нищо от това няма да ви се стори тежко или напрягащо, всичко е разказано леко и приятно, като на стар близък приятел.

 И вие ще я почувствате като такъв, когато прочетете книгата....

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ше може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 11:47

5 коментари

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics