Влез

Осмели се да споделиш...най-екстремните неща, които си правил и най-големите си страхове

Осмели се да споделиш...най-екстремните неща, които си правил и най-големите си страхове - 5.0 out of 5 based on 5 votes

 Чувала съм, че когато споделиш пред повече хора страховете си, това действа освобождаващo и има голям шанс да се пребориш с тях. А от колкото по-малко неща се страхуваш, толкова си по-освободен.

осмели се да признаеш страховете си

 Непрекъснато преследваме цели като пари и слава и когато ни попитат защо, отговорът е винаги един и същ: „Защото искам да имам свободата да избирам как да живея живота си!”

 Отърваването от страховете със сигурност е нещо, което може да те направи по-свободен.

 И така, днес искам да ви предизвикам да излезете от черупката на комфорта си и смело да признаете кои са най-екстремните неща, които сте правили и кои са най-големите ви страхове.

АЗ ЩЕ СЪМ ПЪРВА!

  Е, трябва да направя уговорката, че аз НЕ съм от най-екстремните личности и нещата които ще посоча не са нещо кой знае какво. За някои може да е изключително постижение например да пипне червей, да не си измие ръцете за вечеря или да пътува в автобуса без билет.

Но да се върнем към моите най-екстремни моменти:

 . 1 – Скочих в река от ок. 8 метров мост. Водата беше едва 2 м. дълбока и ме обявиха за луда, защото според повечето от хората, които присъстваха там, е можело да пострадам. В отговор скочих 2-ри път. И не бях аз най-лудата. Имаше момчета, които скачаха с главата надолу на същото място!

. 2 – Изкатерих над 20 метрова скала (на Витоша). Естествено бях осигурена от опитни алпинисти. Почти нулев риск. Доста приятно изживяване си беше. Преди това никога не се бях катерила, но на по-леките хора им е по-лесно, доколкото знам.

. 3 – Пълзях над 8 часа из тесните тунели на необлагородена пещера. За Духла става въпрос – най-дългата пещера в България (17 600 м.). Имаше места, които бяха толкова тесни, че пълен човек или по-висок от 1.80 не можеше да мине. Естествено бях с опитни пещерняци, които ни водеха. Иначе нямаше да мога да се оправя в лабиринта от тунели и да се изкача до по-недостъпните места.

Какво още бих направила?

рафтинг Бих отишла на рафтинг. Бих скочила с бънджи, парашут и парапланер. Последните две бих ги направила с инструктор, разбира се.

Какво не бих направила от екстремните неща?

Не бих яла буболечки, не бих пипала змии или скорпиони и всякакви подобни гадости.

Стигнахме до най-ужасяващия въпрос, на които повечето хора не смеят да дадат честен отговор дори пред себе си.

От какво се страхуваш?

Ето ги и моите страхове, които ще се сторят смещни на повечето от вас предполагам:

 Имам страх от говорене пред хора. Знам, че не съм единствена. Страхът от публично говорене е сравняван с усещането, че си пред разстрел. Вярвам, че това е преодолимо с различни техники и най-вече с опит.

 Втори страх – шофиране. Имам книжка – да. Карам рядко и със страх. Не ми се налага да го правя и затова не съм продоляла страха си. Вероятно ще го направя, ако нямам друг избор.

 А има ли страхове, които съм преодоляла?

 Преодолях страха си от дълбока вода, която ме покрива. Преодолях страха си, че не ме бива да танцувам и сега да ме видите – редовно на танци. Преодолях страха си да гледам хората в очите – сега го правя непрекъснато. Преодолях страха си да проговоря на 2 чужди езика.

 Нямам какво повече да добавя – вие сте наред.

 Напишете в коментарите:

 1) Какво най-екстремно сте правили? И какво бихте или не бихте направили?

 2) От какво се страхувате най-много?

 3) Кои страхове сте преодолели?

 Ако искате можете да ми изпращате и статии по темата за рубриката стани автор. Да се чувстват поканени и колегите блогъри! Пращайте ми материали на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.!

Последно променена наПетък, 23 Май 2014 10:57

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics