Влез

Изпробвани идеи за безплатна реклама на бизнеса - част 1

Изпробвани идеи за безплатна реклама на бизнеса - част 1 - 5.0 out of 5 based on 6 votes

  Искам в няколко статии да споделя някои идеи за безплатна реклама на бизнеса ви. Повечето от тях са изпробвани лично от мен и работят. Много често хората си мислят, че трябва да похарчат безумни пари, за да популяризират дейността си и да печелят клиенти.

bezplatna reklama za biznesaИзпробвани идеи за безплатна реклама на бизнеса

  Това понякога наистина е така, но защо междувременно да не се възползваме и от различни подходи, които няма да ни струват и една стотинка. Всичко, което е нужно да вложим е личното си време и креативност. Понякога се оказва, че хиляди левове не вършат толкова работа, колкото една добре обмислена  безплатна, реклама.

  И така, кои са най-ефекасните и качествени идеи за привличане на клиенти?

В тази статия ще разгледам  безплатния e-mail бюлетин. За този подход е говорено много, но и аз от личния си опит мога да потвърдя, че работи.

  Какво представлява той?

  Бюлетинът е персонализиарно съобщение до вашите клиенти /т.е. към всеки се обръщате поименно/, в което можете да представите услугите и продуктите си, да ги информирате за промоции или томболи и да ги стимулирате да дойдат в магазина ви и да купуват. 

   Как можете да си направите ваш newsletter /бюлетин/?

  Лесно е - има специализирани сайтове, който могат да ви помогнат за това - като този.

 Друг вариант е ако имате фирмен онлайн магазин, обикновено в платформата, с която е разработен има включена и опцията за изпращане на масови персонализиране и-майли.

  Също така бихте могли да се възползвате и от програми като outlook express или mozilla tunderbird в комбинация с опцията в Word за mail merge.

  Не се притеснявайте, ако ви звучи трудно и аз в началото не знаех нищо за бюлетините. Мога да уверя, че всичко си е описано подробно. Има и клипчета на български - просто потърсете в мрежата.

  Кой вариант ползвам аз?

  Всъщност доста лесен. Напишете в гугъл "mail merge gmail" и ще прочетете подробно за този лесен и бърз вариант за изпращане на бюлетини.

  Всъщност това става, чрез специфичен документ, на който нанасяте и-мейлите и въвеждате определен рекламен текст. С едно кликване на бутона "изпрати" всичките ви клиенти биват уведомени за промоционалните ви оферти. 

   Как да съберем ел. пощи на заинтересованите клиенти?

  Това също не е проблем. Просто попитайте хората, които пазаруват от вас дали биха искали да получават съобщения за най-изгодните промоционални продукти. Над 90% дават утвърдителен отговор. 

  Може също да организирате томбола, за която е необходимо клиентите да оставят e-maila си, като по този начин се съгласяват да бъдат включени и в безплатния бюлетин. 

  Задължително включете опцията за отписване от e-mail листата, защото иначе можете да предизвикате недоволство, а да не говорим, че ще бъдете в разрез със закона за ел. търговия. 

  Доколко ефективен е е-майл бюлетина?

  Мога да Ви уверя, че това е вероятно най-добрата и изгодна реклама за вас. Случвало ми се е например редовна клиентка да ми каже:

 "Няма нужда да ми пращате съобщения. Аз съм ви клиент от години. Каквото ми потрябва - от вас ще го взема.... Но добре щом държите - ще се включа"

 След около месец ми благодари, че сме я информирали за една доста изгодна оферта за компютърна конфигурация.

 Имали сме случаи, когато бюлетинът е продавал повече от платена реклама - да кажем 1500 лв. за печатане и разпространение на брошури. Така че искам да ви призова - не се чудете, а се възползвайте от тази безплатна алтернатива. От личен опит ви казвам, че продава!

  Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!   

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 13:32

1 коментар

 • AgustinNip
  AgustinNip Сряда, 27 Септември 2017 20:03 Връзка на коментара

  cheap mattresses maine beasley mattresses in paris tn discount irregular mattresses near atlanta ga crib mattress size inches
  hybrid mattress reviews 2015 costco mattress topper sale mattresses in a box reviews savoy mattress firmness rating
  cooling gel memory foam mattress toppers top rated mattress toppers 2015 best mattress of 2017 for side sleeper serta 2.5 memory foam mattress topper reviews

  mattress sales 2016 full size mattress used mattress sale 2016 mattress stores in marinette wi
  best foam mattress 2015 mattresses in ocala fl 2015 simmons mattress review cheap mattresses online free shipping
  mattress 2017 mattress sale houston texas mattress store payson az mattresses online payments

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics