Влез

Обучение по лични финанси. Модул 9: Недвижими имоти и застраховане

Обучение по лични финанси. Модул 9: Недвижими имоти и застраховане - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 Обучението "Какво не ни казва Кийосаки за личните финанси?" отново ме изненада приятно с ценната информация, която получихме, с прекрасните презентации и увлекателните разкази на лекторите. 

 Първата лекция беше за недвижимите имоти. Тема, която силно ме вълнува, заради личния ми донякъде горчив спомен от закупуване на собствено жилище, почти по време на балона на пазара. На всичкото отгоре това беше придружено от тежък и несполучлив кредит в швейцарски франкове. Можете да видите цялата ми емоционална, лична история в три отделни статии: част 1, част 2, част 3

  Но да се върнем на лекцията. Тя беше проведена от Щелян Калчев, който има повече от 11 години опит в недвижимите имоти и управлява и развива екип от над 30 брокери в страната. 

 Лекторът посочи 10+ причини защо инвестирането в имоти е изгодно, а след това се спря и на минусите, които трябва да имаме предвид, ако изберем инвестиране в недвижима собственост. 

  Някои от плюсовете са:

 Усещане за материална стойност; Възможност за влияние върху цената на имота чрез преустройства; Дълготраен актив е - предава се през поколенията; Може да носи добри доходи - наем, рента даже да се самоизплаща, ако е взет с кредит; Дава сигурност на собственика и мн. др.

  Минусите са:

 Обикновено инвестирането в имот е скъпо, след това изисква поддръжка и заплащане на данъци и такси, имотите не са ликвиден актив - изискват време, за да бъдат продадени, а и комисионните не са евтини и др.

 На мен много ми хареса този подход, понеже всеки може да прецени възможностите си и да избере точния за него тип инвестиране. 

 Бяха посочени и още много тайни на инвестиционната стратегия, като статистики за пазара, за най-продаваните имоти с най-добра доходност и др. Но за да научите повече, ще трябва да присъствате на обучението лично :)

 Следващите две лекции бяха на тема застраховане.

 Тук ще се позволя малко емоционална реакция, като кажа, че презентацията на Стойне Василев (Бат' Тони) за общото застраховане направо "къртеше мивки". Доста ни развеселиха някой от снимките, но едновременно с това беше много полезна и ценна откъм информация. Беше от този тип презентации, които се запечатват трайно в съзнанието ти. 

 Вторият лектор Светослав Халачев - застрахователен експерт в Карол хвърли доста светлина по тази тъмна материя за мнозина - животозастраховането. Българите определено не обичаме да говорим по тези теми по две причини - 1) никой не иска да му се случи нещо лошо и  2) не обичаме да даваме пари особено за неща, които не разбираме. Истината е, че и застраховката живот си има своите плюсове и минуси и трябва да ги оценим преди да си направим такава.

 И така, ако искате да сте финансово независими, регистрирайте се за последния 10-ти модул на обучението по лични финанси ТУК и вземете 20% отстъпка с промо код: ZDRAVDUH20

 А ако искате да спечелите безплатен пропуск за този модул, пишете ми мотивите си за това. Участникът, чието писмо най ми допадне, ще грабне пропуска. 

Последно променена наПонеделник, 21 Юли 2014 11:26

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics